8 oktober: De eerste pacemaker wordt geïmplanteerd.

Vandaag is het 53 jaar geleden dat…
Op 8 oktober 1958 plaatst de Zweedse chirurg Ake Senning de eerste pacemaker bij de 43-jarige Arne Larson. Het apparaat werkte slechts 3 uur en moest door een tweede worden vervangen. Larson heeft in 43 jaar tijd 26 maal een pacemaker geïmplanteerd gekregen. Hij leefde verder een normaal gezond leven en stierf op 28 december 2001 op 86-jarige leeftijd. Een pacemaker geeft een elektrische prikkel wanneer het hart stil komt te staan of onregelmatig klopt, waardoor de normale hartslag herstelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>