6 oktober: Geboorte van Le Corbusier.

Vandaag is het 124 jaar geleden dat…
Op 6 oktober 1887 wordt de revolutionaire architect Le Corbusier als Charles-Eduard Jeanneret in La Chaux-de-Fonds in Zwitserland geboren. Hij was één van de meest radicale denkers van de nieuwe stroming in de architectuur van de jaren twintig van de 20ste eeuw. Hij introduceerde een drietal nieuwe organisatiebeginselen voor de stad: de stad op kolommen, de stad van losse torens en een nieuw soort straat. Men wou in die periode af van bestaande regels in de architectuur om zo sociale, economische en maatschappelijke veranderingen teweeg te brengen. Bekende voorbeelden van zijn werk zijn Villa Savoye in Poissy, Unité d’Habitation in Marseille en Notre Dame du Haut in Ronchamps. Le Corbusier verdrinkt op 27 augustus 1965 tijdens een vakantie in Cap Martin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>