4 oktober: Een vrachtvliegtuig stort neer in de Amsterdamse Bijlmermeer.

Vandaag is het 19 jaar geleden dat…
Op 4 oktober 1992 stort een El Al Boeing 747 vrachtvliegtuig neer op op de flatgebouwen Groeneveen en Klein-Kruitberg in de Amsterdamse Bijlmermeer. 43 personen sterven. Het vliegtuig was onderweg van New York naar Tel Aviv en maakte een tussenlanding op Schiphol. Tijdens de vlucht van New York naar Schiphol waren drie defecten waargenomen: fluctuaties in de snelheidsregelaar van de automatische piloot, een probleem met de kortegolfradio en fluctuaties in de elektrische spanning van generator 3. Desondanks vloog het vliegtuig verder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>