30 september: James Dean verongelukt.

Vandaag is het 564 jaar geleden dat…
Op 30 september 1955 overlijdt de Amerikaanse filmacteur James Dean aan de gevolgen van een auto-ongeluk op een kruising met Higway 466. James Dean heeft drie films op zijn naam, waarvan hij er maar 1 in première heeft zien gaan. Dean speelde in Rebel Without a Cause met Natalie Wood, in East of Eden en in Giant met Elizabeth Taylor en Rock Hudson. Zijn uiterlijk, zeer korte carrière, levensstijl en de omstandigheden waaronder hij op zijn 24e overleed, maakten van Dean een cultfiguur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>