29 september: Britse wetenschappers vinden het verband tussen de Ziekte van Creutzfeldt-Jakob en de gekkekoeienziekte.

Vandaag is het 14 jaar geleden dat…
Op 29 september 1997 stellen Britse wetenschappers het verband en het verschil vast tussen de Ziekte van Creutzfeldt-Jakob en de gekkekoeienziekte. De Ziekte van Creutzfeldt-Jakob is een voor mensen dodelijke hersenaadoening waarbij de signaaloverdracht tussen hersencellen wordt verhinderd. Boviene spongiforme encefalopathie, of BSE of gekkekoeienziekte is een ziekte bij runderen waarbij de zenuwcellen in de hersenen holtes vertonen. BSE kan overgedragen worden op mensen door het eten van besmet vlees.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>