21 september 1937: Publicatie The Hobbit door J.R.R. Tolkien.

Vandaag is het 74 jaar geleden dat…
Op 21 september 1937 wordt The Hobbit gepubliceerd door J.R.R. Tolkien. Het boek vertelt de voorgeschiedenis van In de ban van de ring (The Lord of the Rings). De Hobbit is geschreven als kinderboek, maar wordt ook door veel volwassenen gelezen. Het boek verhaalt over een avontuur dat de Hobbit Bilbo Balings samen met Gandalf en dertien Dwergen beleeft. Het eerste deel van de verfilming van The Hobbit wordt eind 2012 in de zalen verwacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>