19 september 1975: Eerste aflevering Fawlty Towers.

Vandaag is het 36 jaar geleden dat…
Op 19 september 1975 zendt de Britse omroep BBC 2 de eerste aflevering uit van de hotel-comedy Fawlty Towers. Toen John Cleese, die ook de hoofdrol speelt, werd gevraagd de basis voor de serie te schrijven had hij een bestaand voorbeeld voor handen. Hij verbleef enkele jaren daarvoor met de productieploeg van Monthy Python in het Gleneagles hotel in Torquay. De eigenaar was een volkomen geschifte, voortdurend uit zijn dak gaande sarcastische Brit. John Cleese maakte van hem de beruchtste hotelier ooit: Basil Fawlty. Voor de serie werden 12 afleveringen gemaakt die nog steeds in vele landen worden herhaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>