14 september: Grace Kelly overlijdt.

Vandaag is het 39 jaar geleden dat…
Op 14 september 1982 overlijdt Prinses Gracia van Monaco. Grace Kelly was een actrice die in 1956 trouwde met prins Rainier III van Monaco. Ze kregen 3 kinderen: Caroline, Albert en Stephanie. Na een verblijf in de prinselijke residentie Roc Angel aan de Cote d’Azur met Stephanie rijdt prinses Grace op 13 september 1982 terug naar Monaco in haar tien jaar oude Rover 3500 zonder gordel om,  net als Stephanie. In de buurt van La Turbie raakt de auto in een van de haarspeldbochten van de weg en stort in een veertig meter lager gelegen tuin. De oorzaak van het ongeluk zouden defecte remmen zijn geweest. Stephanie liep lichte verwondingen op. Prinses Grace stierf de dag nadien aan een hersenbloeding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>