10 september: Karl Lagerfeld wordt geboren.

Vandaag is het 73 jaar geleden dat…
Op 10 september 1938 wordt Karl Lagerfeld in Hamburg geboren. In 1955 begon hij als modeontwerper voor Pierre Balmain en in 1958 stapte hij over naar Jean Patou. In 1959 begon hij als freelancer te werken voor onder andere Valentino. In 1967 werd hij design consultant voor Fendi. In de jaren 70 werd hij vooral bekend door zijn werk bij modehuis Chloé, waar hij bleef tot Stella McCartney in 1997 het roer van hem overnam. Sinds 1983 is hij hoofdontwerper van het modehuis Chanel. Tussen 1984 en 1997 had hij zijn eigen modelijn Karl Lagerfeld. In 2005 verkocht hij de merknaam Karl Lagerfeld en zijn twee winkels in Parijs en Monaco aan Tommy Hilfiger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>