8 september: Eerste aflevering van Star Trek.

Vandaag is het 45 jaar geleden dat…
Op 8 september 1966 wordt de eerste aflevering The Man Trap van de Amerikaanse sciencefiction serie Star Trek uitgezonden. De serie liep tot 1969 en groeide uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, elf speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Er worden regelmatig Star Trek-conventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de trekkies).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>