24 augustus: Einde van Pompeii.

Vandaag is het 1932 jaar geleden dat…
Op 24 augustus 79 veroorzaakt een grote uitbarsting van de Vesuvius het einde van Pompeii en Herculaneum. De dorpjes in de provincie Napels worden bedolven onder een 5 meter dikke laag as en lava. In 1594 werden overblijfselen van Pompeï ontdekt. In 1748 waren er opgravingen, de echte opgraving begon in 1860. Overblijfselen van Herculaneum werden in 1709 ontdekt. In 1927 begonnen de opgravingen maar het grootste deel van Herculaneum is niet opgegraven. Pompeii staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>