23 augustus: Natascha Kampusch ontsnapt.

Vandaag is het 5 jaar geleden dat…
Op 23 augustus 2006 ontsnapt Natascha Kampusch aan haar ontvoerder Wolfgang Priklopil na 8 jaar gevangenschap. Op 2 maart 1998 verdween Kampusch terwijl ze onderweg was naar school. Bijna dagelijks werd ze zwaar mishandeld, met de dood bedreigd en kreeg ze nauwelijks te eten. Ze kon ontsnappen terwijl ze de auto van Priklopil aan het stofzuigen was en hij een telefoontje kreeg. De ontvoerder, Priklopil, pleegde acht uur na de ontsnapping zelfmoord door voor een trein in Leopoldstadt te springen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>