19 augustus: Google gaat naar de beurs.

Vandaag is het 7 jaar geleden dat…
Op 19 augustus 2004 noteerde het aandeel Google (GOOG) voor het eerst op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Google koos voor een elektronische veiling om zowel grote als kleine investeerders een kans te geven. De veiling stond niet open voor niet-Amerikanen. Bij de beursgang werden naast beide oprichters Larry Page (38,6 miljoen aandelen) en Sergey Brin (38,5 miljoen aandelen) nog een duizendtal werknemers op slag miljonair. Origineel was het aandeel geprijsd aan 85 dollar per stuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>