17 augustus: Een zesling wordt geboren in Blankenberge.

Vandaag is het 28 jaar geleden dat…
Op 17 augustus 1983 bevalt Ria Gadeyne-Van Hove uit Blankenberge op natuurlijke wijze van een gezonde zesling. Vijf jongens en één meisje die allemaal bleven leven: Bruno, Tom, Jelle, Arne, Veerle en Lode. Ria had een vruchtbaarheidsbehandeling gekregen waardoor ze een meervoudige eisprong kreeg. Zes eitjes raakten bevrucht. De gynaecoloog Marc Faict dacht dat er vier kinderen zouden komen. In die dagen stond echografie nog niet zo op punt als vandaag. Uiteindelijk werden het er zes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>