5 augustus: Marilyn Monroe wordt dood gevonden.

Vandaag is het 49 jaar geleden dat…
Op 5 augustus 1962 wordt de Amerikaanse filmactrice Marilyn Monroe dood aangetroffen in haar huis in Brentwood, Californië. Ze is door een overdosis aan slaapmiddelen overleden. Marilyn Monroe werd geboren als Norma Jean Baker in Los Angeles op 1 juni 1926. Ze begon als fotomodel maar is vooral bekend door haar filmcarrière met fims als Gentlemen Prefer Blondes, Some Like it Hot en The Seven Year Itch. Haar image van sexidool stond de verwezenlijking van haar artistieke ambities in de weg. Marilyn was 3 keer getrouwd maar alle huwelijken eindigden in een echtscheiding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>