5 juli: Introductie van de bikini.

Vandaag is het 65 jaar geleden dat…
Op 5 juli 1946 schokte de modeontwerper Louis Réard de wereld met de presentatie van zijn tweedelig dameszwempak, de bikini. Hij noemde deze nieuwe stijl naar Bikini Atoll, een plaats in de Stille Zuidzee, waar de Amerikanen rond die periode gestart waren met het uittesten van onderzeese atoombommen. Geen van de modellen van die tijd wilde een dergelijk onzedig kledingstuk showen op de Parijse catwalk. Daarom moest hij een beroep doen op Micheline Bernardini, een naaktdanseres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>