23 juni: Geboorte Alan Mathison Turing.

Vandaag is het 99 jaar geleden dat…
Op 23 juni 1912 wordt in Paddington bij Londen Alan Mathison Turing geboren. Alan Turing wordt gezien als de grondlegger van de moderne informatica. Op basis van zijn theoretisch wiskundige modellen werd het mogelijk snelle en nauwkeurige machines te bouwen. De belangrijkste is de Turing machine die in feite bestaat uit een eindige verzameling ingebouwde regels en deze blijven vast gedurende heel het rekenproces. De informatie wordt gelezen van een band, in cellen verdeeld, die elk maar één symbool mogen bevatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>