7 juni: Geboortedag van Prince.

Vandaag is het 53 jaar geleden dat…
Op 7 juni 1958 wordt Prince als Prince Rogers Nelson geboren in Minneapolis. Prince maakt sinds 1978 naam met aanvankelijk disco en new wave maar later met funkmuziek die opviel door de seksueel expliciete teksten. Hij is een van de grootste en meest vernieuwende popsterren van de jaren tachtig. Hij maakt ook verscheidene films, waaronder Purple rain in 1984, waarvan de soundtrack zeer succesvol was door nummers als Let’s go crazy, Take me with U, When doves cry en I would die 4 U.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>