7 mei: Apple toont de eerste iMac.

Vandaag is het 13 jaar geleden dat…
Op 7 mei 1998 presenteert Apple Computer Incorporated in Cupertino, Californië,  een nieuwe alles in één computer: de eerste iMac. De computer had een semi-transparante behuizing in de kleur Bondi Blue, met een bijpassend toetsenbord en een geheel ronde eenknopsmuis. Destijds werd het als zeer opmerkelijk beschouwd dat het apparaat geen diskettestation bevatte. Ook een reset-knop ontbrak. De eerste iMac was een succes en werd al gauw opgevolgd door een nieuwe serie uitgebracht in vijf verschillende kleuren. De ‘i’ van iMac staat voor internet, individual, instruct, inform en inspire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>