22 april: Mosaic browser 1.0 komt uit.

Vandaag is het 18 jaar geleden dat…
Op 22 april 1993 komt de eerste browser voor het World Wide Web uit: Mosaic browser 1.0. Dit is de eerste grafische browser. Met de Mosaic browser kon de gebruiker zowel tekst als plaatjes zien. De browser betekende de doorbraak van het World Wide Web. Doordat hij op alle platformen zoals Linux, Apple Macintosh en Microsoft Windows kon draaien werd het www voor iedereen toegankelijk die een internetaansluiting had. Het internetgebruik stelde in 1993 nog niet veel voor, minder dan 10 miljoen mensen hadden toegang. Toch wordt de Mosaic browser gezien als aanstichter van de eerste internet boom in de wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>