21 april: Stichting van Rome.

Vandaag is het 2764 jaar geleden dat…
Op 21 april 753 v.Chr. tussen 8 en 9 uur ‘s morgens werd Rome volgens de legende gesticht door de tweeling Romulus en Remus. De legende is oorspronkelijk afkomstig van de Romeinse schrijver Marcus Terentius Varro en is terug te voeren tot de Trojaanse oorlog. Romulus en Remus, de legendarische stichters van de stad stamden af van de Trojaan Aeneas. Aeneas vluchtte uit Troje toen de Grieken de stad in hadden genomen. Na veel omzwervingen kwam Aeneas aan in Italië en zijn afstammelingen zouden later de stad Rome stichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>