20 april: Concert ter nagedachtenis van Freddie Mercury.

Vandaag is het 19 jaar geleden dat…
Op 20 april 1992 vindt in Londen een superconcert plaats ter nagedachtenis van Freddie Mercury. Mercury werd geboren in Zanzibar op 5 september 1946 en stierf aan aids in Londen op 24 november 1991. Hij was de zanger van de popgroep Queen. Het concert werd georganiseerd in het Wembley Stadion door de 3 overgebleven leden van Queen. Ze wilden hiermee geld inzamelen voor de Mercury Phoenix Trust, een fonds met als doel de bestrijding van aids door middel van medisch onderzoek en publieke voorlichting. O.a. Metallica en Guns N’ Roses gaven miniconcerten en Robert Plant, Roger Daltrey, David Bowie en Annie Lennox vertolkten bekende nummers van Queen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>