8 april: Smith introduceert Flippos.

Vandaag is het 16 jaar geleden dat…
Op 8 april 1995 introduceert snackfabrikant Smith in zijn zakken chips Flippo’s. Deze ronde kartonnen schijfjes met afbeeldingen van stripfiguren waaronder ook de karakters uit de cartoonserie Looney Tunes worden een rage onder scholieren om te verzamelen en onderling te ruilen. Ook worden met de flippo verschillende spelletjes gespeeld, met als doel het winnen van andermans flippo’s. Smiths Food Group wordt na deze actie marktleider op het gebied van zoutjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>