12 maart: Vermoedelijke sterfdatum van Anne Frank.

Vandaag is het 66 jaar geleden dat…
Op 12 maart 1945 sterft Anne Frank op 15-jarige leeftijd in het Duitse concentratiekamp Bergen-Belsen aan tyfus. Twee dagen daarvoor stierf haar zuster in hetzelfde kamp, ook aan de gevolgen van tyfus. Drie weken na Annes dood bevrijdden Britse troepen Bergen-Belsen. Anne Frank werd geboren als Annelies Marie Frank in het Duitse Frankfurt am Main op 12 juni 1929. Zij was een joods meisje van Duitse afkomst, vluchtte in 1933 met haar ouders naar Nederland en dook tijdens de Duitse bezetting met hen onder. Over haar belevenissen in deze tijd (12 juni 1942 – 4 augustus 1944) schreef zij in haar dagboek, dat eindigt op het moment dat het gezin werd ontdekt en weggevoerd naar Duitsland. Alleen de vader, Otto Frank, overleefde het concentratiekamp. Haar dagboek werd uitgegeven onder de titel Het achterhuis (1946).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>