11 maart: Ontstaan van Douwe Egberts.

Vandaag is het 258 jaar geleden dat…
Op 11 maart 1753 opent Egbert Douwes met zijn vrouw een kruidenierswinkel in Joure (Friesland). Ze verkochten producten als koffie, tabak, thee, suiker, azijn, chocolade, rijst, stroop, zuidvruchten, … Op 19 februari 1806 overlijdt Douwe Egberts en zijn vrouw zet het bedrijf voort onder de naam ‘Firma van de Weduwe Douwe Egberts’. Dat is het begin van het huidige Douwe Egberts. Sinds 1978 is het onderdeel van het Amerikaanse Sara Lee Corporation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>