10 maart: Oprichting van het Frans Vreemdelingenlegioen.

Vandaag is het 52 jaar geleden dat…
Op 10 maart 1831 wordt het Franse Vreemdelingenlegioen opgericht. Het vreemdelingenlegioen bestaat uit bijna 8000 man, samengesteld uit 136 verschillende landen en Frankrijk. Je kon tekenen voor vijf jaar zonder een spoor achter te laten. Wie zijn naam niet bekend wou hebben, vocht onder nummer. In het begin bestond het legioen grotendeels uit moordenaars, bedelaars, criminelen en immigranten. Het legioen heeft in veel kritieke veldslagen gevochten, waaronder de Slag om Verdun. Het legioen werd hoog onderscheiden voor zijn inspanningen in de Eerste Wereldoorlog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>