9 maart: Introductie van Barbie.

Vandaag is het 52 jaar geleden dat…
Op 9 maart 1959 wordt Barbie door Mattel geïntroduceerd op de `1959 Toy Fair`. In dat jaar begon ook de officiële massaproductie. Ruth Handler, directrice van de Amerikaanse speelgoedfabrikant stelt een plastic pop voor met daarbij mogelijkheden de kleding aan te passen. Barbies mannelijke equivalent Ken ontstond twee jaar later. De Afro-Amerikaanse pop Christie volgde in 1968 en in 1997 kwam daar ook nog Becky bij, die in een rolstoel zit. Matttel past in 1997 ook de taille van Barbie aan, maar zelfs met die aanpassing zou een vrouw met de verhouding van het speelpoppetje (Barbie 16x vergroot), rond de twee meter lang zijn, een gewicht hebben van ongeveer 57 kilo en een taille van ongeveer 60 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>