7 maart: Geboortedag Piet Mondriaan.

Vandaag is het 139 jaar geleden dat…
Op 7 maart 1872 werd de Nederlandse schilder Piet Mondriaan geboren in Amersfoort. Mondriaan schilderde in naturalistische en impressionistische stijl en later begon hij met het symbolisme en pointillisme te experimenteren. In 1911 verhuisde hij naar Parijs en begon met het maken van kubistische schilderijen. In die tijd was Parijs ‘the place to be’ voor artiesten. Mondriaan kreeg in Parijs de kans om aan vele internationale tentoonstellingen deel te nemen en hij ontving vele lovende kritieken. In 1914 keerde Mondriaan terug naar Nederland en hij komt in contact met Theo van Doesburg, die leden voor de Stijl zoekt. Gedurende zijn leven werd Mondriaan vaak beinvloed door de mensen waarmee hij in kontakt kwam. Toch wordt hij beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars van De Stijl en heeft hij op zijn beurt weer vele mensen weten te inspireren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>