6 maart: Ramp Herald of Free Enterprise.

Vandaag is het 24 jaar geleden dat…
Op 6 maart 1987 komen bij een ramp met de veerboot Herald of Free Enterprise 193 passagiers om het leven. De Britse veerboot kapseisde vlak na vertrek richting Dover uit de haven van Zeebrugge, op zo’n 91 meter voor de Belgische kust. Er waren diverse oorzaken van de ramp, de belangrijkste waren het openlaten van de boegdeur, het te snel varen, het niet leeg zijn van de ballasttanks, het niet vastzetten van de vrachtwagen en het drinken van alcohol tijdens actieve dienst door officieren. 360 mensen worden door snel optreden van de Belgische hulpdiensten gered.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>