15 februari: Lancering YouTube.

Vandaag is het 6 jaar geleden dat…
Op 15 februari 2005 wordt de domeinnaam YouTube.com geregistreerd. De oprichters Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim waren alle drie voormalig medewerkers van PayPal. Het bedrijf werd bestuurd vanuit een garage in San Mateo. De video-site groeide zeer snel en stond na een jaar in de top tien van meest bezochtte internetwebsites. Op 14 november 2006 werd YouTube overgenomen door Google voor een bedrag van 1,65 miljard dollar. Dagelijks worden meer dan 100 miljoen filmpjes bekeken op de site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>