1 februari: Nipplegate.

Vandaag is het 7 jaar geleden dat…
Op 1 februari 2004 is er bij een optreden met Justin Timberlake een flits van de blote borst van Janet Jackson te zien tijdens de SuperBowl. Het ging om een live-uitzending die door maar liefst negentig miljoen Amerikanen gevolgd werd. Zender CBS kreeg de schuld van het onzedelijke voorval en moest van de Amerikaanse mediawaakhond FCC een boete van zo’n 500.000 euro ophoesten. Of Janet Jackson haar borst opzettelijk had getoond was niet duidelijk, maar ze was wel in primetime te zien en daarom lag het bedrag van de boete ook zo hoog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>