24 januari: Eerste Apple Macintosh.

Vandaag is het 27 jaar geleden dat…
Op 24 januari 1984 introduceert Apple een opvallend vormgegeven geheel nieuwe computer: de Macintosh, kortweg Mac. De Mac maakte gebruik van de door Douglas Engelbart in 1963 ontwikkelde muis en hanteerde de metafoor van het bureaublad. Een gebruiker hoefde geen onbegrijpelijke commando’s in te typen. Na het aanzetten van de Macintosh-computer zag hij (op het 9 inch zwart/wit-beeldscherm) een symbolisch bureaublad voor zich met iconen van een kastje, blaadjes papier, mappen om ze in te doen en een prullenmand om ze in weg te gooien. De Mac werd ingeluid met een één minuut durende reclamespot tijdens de Amerikaanse Superbowl. Ongeveer de helft van de bevolking van de Verenigde Staten keek hiernaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>