19 december: De microcomputer Altair 8800 komt op de markt.

Vandaag is het 36 jaar geleden dat…
Op 19 december 1974 komt de Altair 8800 microcomputer als bouwpakket op de markt. Het is de eerste computer gericht op particulieren. Henry Edward Roberts is de ontwerper van deze eerste commercieel succesvolle personal computer (pc). Hij ontwierp de Altair 8800 personal computer, op basis van de Intel 8080 microprocessor. De machine werd voor 397 dollar als bouwpakket door het Amerikaanse blad Popular Electronics verkocht. De ontwerpers dachten een paar honderd stuks te verkopen aan hobbyisten, maar tot hun verrassing verkochten ze tien keer zoveel gedurende de eerste paar maanden. Vandaag de dag wordt de Altair algemeen erkend als het begin van de ontwikkeling van de personal computer in de daarop volgende jaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>