14 november: Trouwdag prinses Anne met Mark Phillips.

Vandaag is het 37 jaar geleden dat…
Op 14 november 1973 trouwt de Engelse prinses Anne met beroepsofficier Mark Phillips. Het paar heeft elkaar leren kennen tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München. Mark behaalde hierbij een gouden medaille voor het driedelige onderdeel dressuur/cross-country en show-jumping. Ook Anne nam aan deze Spelen deel. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in de Londense Westminster Abbey. Op 1 september 1989 kondigt Buckingham Palace in een korte verklaring mee dat het paar heeft besloten uit elkaar te gaan. Het betreft voorlopig een scheiding van tafel en bed. Het koppel scheidde formeel in 1992.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>