12 november: Tim Berners-Lee publiceert het voorstel voor een World Wide Web

Vandaag is het 20 jaar geleden dat…
Op 12 november 1990 publiceert Tim Berners-Lee het voorstel voor een World Wide Web. Samen met zijn toenmalig manager, de Belg Robert Cailliau, is hij de bedenker en grondlegger van het World Wide Web (WWW). Dit gebeurde in zijn tijd als consultant software engineer bij CERN in Zwitserland. Als directeur van het World Wide Web Consortium houdt hij toezicht op de ontwikkeling van webtalen en -protocollen als HTML, XML, CSS en HTTP. Berners-Lee schreef de eerste webbrowser en de eerste webserver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>