13 oktober, vliegramp in de Andes

Vandaag is het 38 jaar geleden dat…
Op 13 oktober 1972 stort in de Andes een Uruguayaans passagiersvliegtuig neer. Van de 45 inzittenden van het vliegtuig overleefden 16 de ramp, die na de crash gedurende 72 dagen moesten zien te overleven in de ijskoude omgeving en uiteindelijk zelfs het vlees van de overledenen moesten eten om in leven te blijven. De overlevenden worden op 20 december gered. De ramp is vooral bekend geworden door de boeken en verfilmingen van de verhalen van de overlevenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>