24 september: Nevermind van Nirvana komt uit.

Vandaag is het 20 jaar geleden dat…
Op 24 september 1991 komt de plaat Nevermind van Nirvana uit, 2 jaar na hun debuut Bleach. Nevermind werd met zijn geniale songs als Smells Like Teen Spirit, Come as You Are, Lithium, Stay Away en Polly, én in een moddervette productie van Butch Vig, een absolute klassieker. Het album Nevermind ging in de Verenigde Staten alleen al meer dan 10 miljoen keer over de toonbank. De baby die op de hoes te zien is, heet Spencer Elden. Op de cover is hij 4 maanden oud. De vishaak met het dollarbiljet aan werd er later digitaal aan toegevoegd. De ouders van Spencer kregen voor de eerste shoot 200 dollar.

14 september: Grace Kelly overlijdt.

Vandaag is het 39 jaar geleden dat…
Op 14 september 1982 overlijdt Prinses Gracia van Monaco. Grace Kelly was een actrice die in 1956 trouwde met prins Rainier III van Monaco. Ze kregen 3 kinderen: Caroline, Albert en Stephanie. Na een verblijf in de prinselijke residentie Roc Angel aan de Cote d’Azur met Stephanie rijdt prinses Grace op 13 september 1982 terug naar Monaco in haar tien jaar oude Rover 3500 zonder gordel om,  net als Stephanie. In de buurt van La Turbie raakt de auto in een van de haarspeldbochten van de weg en stort in een veertig meter lager gelegen tuin. De oorzaak van het ongeluk zouden defecte remmen zijn geweest. Stephanie liep lichte verwondingen op. Prinses Grace stierf de dag nadien aan een hersenbloeding.

31 augustus: Prins Diana verongelukt in Parijs.

Vandaag is het 14 jaar geleden dat…
Op 31 augustus 1997 overlijdt Diana Frances Spencer, prinses van Wales, samen met haar vriend Dodi Al-Fayed en hun chauffeur bij een auto-ongeluk in de Alma-tunnel in Parijs. Ondanks geruchten over een samenzwering concluderen alle rapporten en onderzoeken dat het ongeluk te wijten is aan de chauffeur die te veel alcohol had gedronken en de controle over zijn voertuig verloor in een poging om met hoge snelheid de achtervolgende fotografen te ontlopen.

23 augustus: Natascha Kampusch ontsnapt.

Vandaag is het 5 jaar geleden dat…
Op 23 augustus 2006 ontsnapt Natascha Kampusch aan haar ontvoerder Wolfgang Priklopil na 8 jaar gevangenschap. Op 2 maart 1998 verdween Kampusch terwijl ze onderweg was naar school. Bijna dagelijks werd ze zwaar mishandeld, met de dood bedreigd en kreeg ze nauwelijks te eten. Ze kon ontsnappen terwijl ze de auto van Priklopil aan het stofzuigen was en hij een telefoontje kreeg. De ontvoerder, Priklopil, pleegde acht uur na de ontsnapping zelfmoord door voor een trein in Leopoldstadt te springen.

5 augustus: Marilyn Monroe wordt dood gevonden.

Vandaag is het 49 jaar geleden dat…
Op 5 augustus 1962 wordt de Amerikaanse filmactrice Marilyn Monroe dood aangetroffen in haar huis in Brentwood, Californië. Ze is door een overdosis aan slaapmiddelen overleden. Marilyn Monroe werd geboren als Norma Jean Baker in Los Angeles op 1 juni 1926. Ze begon als fotomodel maar is vooral bekend door haar filmcarrière met fims als Gentlemen Prefer Blondes, Some Like it Hot en The Seven Year Itch. Haar image van sexidool stond de verwezenlijking van haar artistieke ambities in de weg. Marilyn was 3 keer getrouwd maar alle huwelijken eindigden in een echtscheiding.

5 juli: Introductie van de bikini.

Vandaag is het 65 jaar geleden dat…
Op 5 juli 1946 schokte de modeontwerper Louis Réard de wereld met de presentatie van zijn tweedelig dameszwempak, de bikini. Hij noemde deze nieuwe stijl naar Bikini Atoll, een plaats in de Stille Zuidzee, waar de Amerikanen rond die periode gestart waren met het uittesten van onderzeese atoombommen. Geen van de modellen van die tijd wilde een dergelijk onzedig kledingstuk showen op de Parijse catwalk. Daarom moest hij een beroep doen op Micheline Bernardini, een naaktdanseres.

9 maart: Introductie van Barbie.

Vandaag is het 52 jaar geleden dat…
Op 9 maart 1959 wordt Barbie door Mattel geïntroduceerd op de `1959 Toy Fair`. In dat jaar begon ook de officiële massaproductie. Ruth Handler, directrice van de Amerikaanse speelgoedfabrikant stelt een plastic pop voor met daarbij mogelijkheden de kleding aan te passen. Barbies mannelijke equivalent Ken ontstond twee jaar later. De Afro-Amerikaanse pop Christie volgde in 1968 en in 1997 kwam daar ook nog Becky bij, die in een rolstoel zit. Matttel past in 1997 ook de taille van Barbie aan, maar zelfs met die aanpassing zou een vrouw met de verhouding van het speelpoppetje (Barbie 16x vergroot), rond de twee meter lang zijn, een gewicht hebben van ongeveer 57 kilo en een taille van ongeveer 60 cm.